Fnat Billeder - Hvordan ser fnat ud?

Her på siden finder du billeder af fnat, fnatmiden og fnat hos børn.

Billederne kan bruges til at sammenligne med, hvis du mistænker at du selv, eller dit barn, er blevet smittet.

Du bør dog være opmærksom på, at der går 3-6 uger, fra man er blevet smittet til man viser symptomer, hvis det er første gang man har fnat.

Skulle du være smittet med fnat, finder du her på fnatfri.dk også vores store guide til behandling af fnat.

Gå Direkte Til Afsnittet:

Nix Creme 5%

269,00 kr

Hvordan ser fnat ud?

Fnat udseende kommer til udtryk som røde, små sår og for nogle mindre blærer. Efterhånden vil man også opleve kradsemærker, fordi kløen bliver så voldsom.

Hudsygdommen skyldes fnatmider, som graver gange i huden. Det er affaldsstoffer fra disse mider, der skaber både den stærke kløe, rødmen og de små sår.

Symptomerne er tydeligst at se på siden af fingrene, ved håndleddet, omkring albuerne, brystvorterne og på kønsorganet.

Her ses et udbrud af fnat hos en yngre kvinde, ca. 1,5-2 måneder efter at hun er blevet smittet. Hun har ikke tydelige symptomer andre steder på kroppen, men kun her imellem fingrene, hvilket er meget normalt. Hvis hun ikke bliver behandlet vil lidelsen brede sig til resten af kroppen.

På billedet herover ses et eksempel på fnat udseende hos en mand, hvor fnatmiderne har fået lov at udvikle sig yderligere, og hvor han derfor har fået røde og små sår på store dele af kroppen. Kigger man nærmere på billedet er det tydeligt, hvor irriteret hans hus er, og det er nemt at forstille sig, hvor meget det ligeledes må klø.

Endnu et eksempel på fnat udseende hvor fnatmiderne har fået lov at brede sig uden at blive behandlet. Sårene bliver med tiden støre og bevæger sig uden for de gængse områder.

Her ses en ældre mand, hvor lidelsen ligeledes har fået lov at udvikle sig. Behandler man i tide, vil man slet ikke opleve fnat i det omfang, som på billederne her.

Hvordan ser fnatmiden ud?

Herunder kan du se forskellige billeder af fnatmiden.

Hunmiden er 0,3-0,5 mm lang, og kan lige præcis ses med det blotte øje. Miden graver gange og lægger løbende æg, der klækkes efter 3-4 dage.

Fnatmiden lever op til 2 måneder, og bevæger sig med en hastighed på 2,5 cm pr. minut.

På billedet herover kan du se en fnatmide igennem et mikroskop.

Her ses en 3d-illustration, som bevæger sig hen over menneskehud.

Her er illustration, som viser forholdet mellem fnatmiden som graver gange i huden, og så den røde som det udløser i huden.

Endnu en illustration, som viser forholdet mellem fnatmiderne og de synlige symptomer man oplever som fnatramt. Her kan vi både se hvordan fnatmiden graver gange i huden, og hvordan dens æg og affaldsstoffer skaber irritation i huden.

Hvordan ser fnat hos børn ud?

Hos voksne mennesker breder fnatmiderne sig ikke til håret og ansigtet, men hos børn kan miderne også angribe disse områder.

Børn vil yderligere ofte blive ramt, som noget af det første, på hænder og fødder.

Her ses fnat udseende på en fod hos et lille barn. Smittet kommer både til udtryk som små sår, tør hud og gullige skorper.

Her ses hvordan et kun fire måneder gammelt barn er blevet smittet med fnat, og viser tydelige symptomer i håndfladerne.

Kommentarer

Hvis du har spørgsmål, erfaringer du vil dele eller ideer til forbedringer, er du meget velkommen til at kommentere herunder.

2 kommentarer

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment