Fnat Symptomer – 5 Tegn På Begyndende Fnat

Er du i tvivl om du har fnat? Så får du her de mest almindelige fnat symptomer. Hvis du kan nikke genkendende til symptomerne, tyder det på at du har begyndende fnat.

Fnat er en svær lidelse at diagnosticerer, da det kræver at en læge finder en fnatmide på dig. Har man mistanke om, at man skulle have fnat, er det derfor en god ide at blive behandlet med det samme.

Her på fnatfri.dk finder du også vores store guide til behandling af fnat, som du kan bruge til netop det formål.

Gå Direkte Til Afsnittet:

Nix Creme 5%

269,00 kr

1. Intens kløe.

Det symptom, som de fleste oplever hurtigst ved begyndende fnat, er en intens kløe, som er voldsomst om natten.

Kløen starter på de områder, som fnatmiderne angriber som det første, men vil efterhånden tage til i intensitet, og ramme hele kroppen.

Kløe er det symptom, som gør at de fleste opdager at de har fnat. Er du begyndt at klø ekstra meget på det sidste, kan det derfor sagtens betyde at du har en fnat begyndelse. 

2. Udslæt.

Med tiden vil kløen også udvikle sig til udslæt, som kommer til udtryk som røde knopper, små sår og rødme. Bliver du ikke behandlet i tide, vil du efterhånden også begynde at få kradsemærker, fordi du klør dig selv så meget.

På billedet herunder kan du se en ældre mand, som har haft fnat i en længere periode. De fleste vil altid ikke få så voldsom udslæt, men hvis du oplever noget lignede, samtidig med at du klør meget, begynder det at tyde på at du har fnat.

3. Fnatgange.

Det her er en af de symptomer, som er sværes at identificere, men hvis det lykkedes, kan du næsten være sikker på at du har fnat.

Fnat skyldes fnatmider, som graver gange i huden, hvor de lægger æg og efterlader affaldsstoffer. Miderne er lige præcis så store, at det er muligt, at se dem med det blotte øje. Derfor er det altså også muligt at se fnatmidegangene i huden.

På billedet herunder ser du en ung mand, som er hårdt ramt med fnat. Til højre lige før håndledet, kan du se en lille gullig halvcirkel. Det er en fnatmidegang.

Det er nemmest at finde fnatmidegangene omkring håndledet. Finder du disse små midegange på der, kan du altså næsten være sikker på at du har fnat begyndelse.

4. Skæl og skorper.

Dette symptom rammer ikke alle, og udvikler man skæl og skorper kaldes det derfor skorpefnat, som anses som en særlig variant af fnat.

Det er særligt mennesker med lavt immunforsvar, som udvikler denne form for fnat. Har du derfor i forvejen døjet med dårligt helbred eller lignende, er du altid i en særlig risikogruppe, for at udvikle skorpefnat.

5. Hvad med menneskerne rundt om dig?

Hvis du har fnat, er du blevet smittet af en som du har været i nærkontakt med, og du har næsten med sikkerhed også smittet andre omkring dig. En vigtig måde at finde ud af om man har fnat, er derfor at kigge på menneskerne omkring dig.

Går din kæreste, din familie eller dine bofæller ligeledes rundt med udslæt og kløe, er der en god risiko for en begyndelse af fnat i gruppen.

Hvis du overvejer om du har fnat, bør du derfor inddrage dine nærmeste i dine overvejelser. Og særligt hvis du finder ud af, at du har fnat, skal du inddrage dem i behandlingen. Ellers ender det bare med at de smitter dig tilbage, og så starter det hele forfra.

Du kan læse mere og fnat behandling her.

Kommentarer

Hvis du har spørgsmål eller erfaringer du vil dele, er du meget velkommen til at kommentere herunder.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment